Veckans goding!

Njut av dessa köttbullar på en bädd
av spenat och ris!



Färsbullar sweet chili

1 msk Ströbröd (skorpmjöl)
1 1/2 dl Vatten
1 st Ägg
360 g Nötfärs max 10%
1 gul Lök
1/2 tsk Potatismjöl
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
1 msk Basilika
1 tsk Margarin flytande max 80%
2 dl Fraiche max 2%
6 dl Ris kokt
250 g Bladspenat
1 klyfta Vitlök

Låt ströbrödet mjukna i 1/2 dl vatten, rör i ägget.
Tillsätt sedan i tur och ordning färs, finhackad lök,
potatismjöl, salt, peppar, kryddgrönt och arbeta till en fin färs.
Forma 12 små bullar, stek dem vackert bruna i lite fett.
Värm bladspenaten, pressa ner vitlök, ris och krydda lätt
med salt och peppar.
Blanda fraiche (gärna smaksatt, sweet chili) med 1 dl vatten, låt det koka upp.

Servera färsbullarna på en bädd av spenat, ris och såsen.

Smaklig spis!

Kommentera inlägget här :