Korthajen no 1

Imorgon är det vår!
Halleluja!

Vi avslutar vintern som de flesta andra med Vab. Febern är tillbaka igen och den här gången håller vi borta från jobb och dagis så att vi kan välkomna våren imorgon förhoppningsvis med en liten promenad i solen. Om det inte blir så så får vi välkomna den nerbäddade i soffan istället men vi håller tummarna på att det blir det förstnämnda.

Det blir många vändor med kortleken idag. Vänd åtta är det som gäller. Arvid är en riktig korthaj må jag säga.
Det varade inte så länge

Imorse vaknade vi allihopa fullt friska. Nja lite allmänt rossliga och småsnoriga men det får vi väl kalla friska.

Arvid har inte varit på förskolan på fyra veckor så han var så glad att få träffa kompisarna igen så imorse var det en pigg glad kille som steg ur sängen alldeles självmant och tog på sig alla sina kläder själv utan några sura miner.

Arvids morgonhumör annars är inte att leka med, fy bubblan vilket monster han är ibland.

Anna längtar alltid efter att komma till skolan så det är en enkel match med morgonbestyren här hemma. Hon vaknar alltid med ett språng ur sängen och ett leende på läpparna. Vilken skillnad det kan vara på syskon.

Själv har jag fått massor gjort på jobbet idag och tur är väl det för strax efter klockan tre ringde Annika på KörEftis. Hon meddelade att Anna behövde hämtas för vår lilla tjej mådde dåligt.

När jag kom dit satt Anna alldeles likblek i ansiktet och såg så ynklig ut.
Nu är vi hemma och väntar på att se om det är influensa, magsjuka eller om det magen som krånglar. Vad vi vet så har hon inte fått i sig mjölkprotein med man vet ju aldrig...

Håll tummarna på att vi klarar oss ifrån det sjuka!

Dags för sjukhus!

I väntan på att mjölkallergiskolan skall börja så passar Anna på att mumsa i sig mellanmål. Här testas några av de produkter som fanns i en av alla goodiebags vi fick på Baby & Barn mässan i Göteborg.

Underbara måndag!

För en gångs skull känns en måndag underbar. Det händer inte alltför ofta men just idag känns det som en härlig måndag.

Arvids förskola har planeringsdag idag och har därför stängt så vi myser lite extra här hemma idag. Vissa dagar är min lille kille extra kärleksfull och gosig och idag är en sådan dag. Jag har till och med fått en puss och de är sällsynta kan jag tala om.

Efter en härlig brunch sitter vi nu och slötittar lite på Bolibompa och njuter.
Om en stund är det dags att hämta Anna på skolan och sedan bär det iväg till dietisten och mjölkalleriskola för mig och Anna. Arvid ska hem och busa med bestefar Lasse under tiden.

Njut dagen!

Livets bästa i lugn & ro...

Den senaste tiden har jag ägnat mig åt livets bästa ting och därav mest åt min familj. Dessa tråkiga sjukdomar som förföljer oss varje vinter kan bryta ner även de starkaste men de ska inte tro att de kan få oss i sitt våld igen. Nu har vi boostat oss i flera dagar och efter morgondagens extra feelgood så ska vi vara redo att möta världen igen...

Nu är det dax igen!

Nu har det gått fyra månader sedan Arvid fick sina glasögon så nu är det dax för undersökning igen.
Arvid har längtat hit som tur väl är men han gillar inte de otäcka dropparna han få i ögonen...
Dropparna gör så att ögat slappnar av och pupillerna blir gigantiska, ser ganska läskigt ut måste jag säga.
Det värsta är att balansen påverkas radikalt så det ramlas & snubblas hit & dit och nyss hick han rakt in i dörren med bula i pannan som påföljd.

När vi är klara här blir det besök hos optikern för beställning av nya glas och ett par nya coola bågar.Nattsvart...

Just nu känns allting bara nattsvart...

Codjo

Visst har han en härlig sovstil mitt lilla barnbarn!?!

Lyckliga sjuklingar!

Mina sjuklingar har det inte varit mycket med idag. Båda har mest legat i soffan och sovit hela dagen. Febern tar mycket på deras små kroppar.
När Anders kom hem från jobbet bad han barnen att sätta sig vid köksbordet för att han hade en överraskning. Gissa om de blev glada när de fick ett helt lass med nytt lego. Inget litet lass inte!
Det blev några timmars byggande innan de lyckliga somnade för natten...alla tre :)

Bestefar är så rar

Arvid har haft feber i sex dagar nu och idag vaknade även Anna med feber så här är det sjukstuga. Arvid har varit hos bestefar Lasse måndag & tisdag så vi har sluppit vabba hitintills men idag får jag vara hemma med barnen. Hoppas inte att det blir långvarigt...


Arvid byggde en jättefin affär hemma hos mormor & Lasse igår.

Vårvintern är här! ...eller?

I går var det fantastiskt härligt väder här nere i Sveriges trädgård.

Tyvärr så är Arvid sjuk igen, har haft hög feber hela helgen. Jag är dock av den bestämda åsikten att frisk luft och solsken gör underverk så vi tog på sjuklingen ordentligt med kläder och knödde ner honom i vagnen.
Matsäck packades och ut i friskluften och solskenet gick vi.

Vi hann inte gå mer än fem minuter förrens Arvid ville ha sin matsäck som bestod av en macka & en flaska Vitamin Well. Han har inte velat äta en endaste tugga på hela helgen. Frisk luft gör som sagt susen.

En nätt promenad på knappt en timme fick sjuklingen att få aptit och lite rosor på kinderna. När Anna kom hem från Emmys 8-års kalas och givmild som hon är gav Arvid sin stora guldmedalj av choklad så sken han ikapp med den underbara vårvintersolen.

Febern hänger kvar men det var skönt för både kropp, knopp och själ med en härlig promenix...

Måste bara...

Jag bara måste visa vad min älskade make har köpt åt mig!
Dessa underbara Nobelbesticken!
Så nu kan vi duka lyxigt till hela 16 personer, ibland kan han minsann min man. :)