Kvällen är min...

Vilken dag vi har haft!
Skridskoåkning hela förmiddagen, pumpajakt och därefter fix och trix med bytet hemma hos Lasse. Lek och bus med barnen Holmberg och kaffeskvaller för mig och Åsa. Hämtning av Arvids glasögon, äntligen, snabbvisit hos mamma & Lasse innan dagens andra besök på skridskobanan. Anna bestämde sig för att testa konståkning på riktigt. Arvid passade på att bygga lego och mysa med mormor och Lasse under tiden. Nu har Anna stannat kvar för övernattning hos mormor, Arvid ligger och snusar sött i Anders säng och jag, jag kryper ner i soffan och njuter kvällen...helt allena.
Kram allihopa!

Bambi på hal is!

Det var längesedan jag fick ett så gott skratt som jag har fått idag.
Barnen och jag är med Lasse på i Mörrum och åker skridskor.

Jisses alltså, snacka om Bambi på hal is! Det är nästan synd och skam att vi inte har åkt med barnen förut. Anna är ju ändå sju och Arvid fyra. Lasse är ju ändå en gammal Hockeyräv och tränare. Men nu ska här bli åka av!

Oohps!

Jisses vad jag ligger efter i tidsplaneringen. Vi har massor av födelsedagar framöver och jag har inte ens tänkt en enda tanke över vad som skall införskaffas i presentväg.

Min kära syster, Åsa, fyller fyrtio på...hjälp...på fredag! Vad i helsikotta skall jag hitta på till henne?

Sofia, min förstfödda fyller tjugotvå den 16:e november men där har jag faktiskt tänkt till riktigt ordentligt och hittat den ultimata presenten. Hihihi

I december följer mammas, Annas och min egen födelsedag varandra med bara några dagars mellanrum och sen har vi ju alla julklappar som jag skall tänka ut och som skall inhandlas. Det kommer att bli ett tufft jobb, i vanliga fall brukar jag ha allting klart redan innan oktober månad men inte i år inte.

Tur att det blir en långtur till Ullared snart. Då skall jag shoppa loss och fixa alla julklappar åt barnen och kusinerna. Kanske även lite födelsedagspresenter kan fixas då...och om jag inte minns fel så är det väl snart Farsdag också?

Sött och annat gott!

Jag behövde inte vänta till jul.

Igår bjöd vi mamma och Lasse på middag. Söndagsstek på en måndag. Underbart gott.

Häromdagen skrev jag ett inlägg om att jag ville ha Katrin Zytomierskas nya kokbok, Sött och annat gott! Det goda LCHF-baket.

Mamma hängde visst på låset utanför bokhandeln igår och fick en rykande färsk bok, som med fint omslagspapper och rosa snöre levererades till mig som förtidig namnsdagspresent.

Min mamma är bäst!

Härliga tisdag!

God morgon!

Jag njuter i fulla drag. Höstlov med barnen. Sovmorgon, kaffe framför tv:n, barnen hinner inte vakna knappt förrens de rusar ner i köket och fortsätter gårdagens pyssel.

Min föräldrapenning med Anna börjar sina, hon fyller ju åtta nästa år så nu passar jag på att ta ut de dagar som är kvar innan de bränner inne. Denna veckan, en sisådär trettio-fyrtio fredagar framåt och en vecka på sportlovet är planerat. Härligt! Visst är Sverige fantastiskt! Det är inte många länder som har en så generös föräldrarledighet som vi har. Jag är så tacksam.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sedan sätta mig för att göra böcker med Arvid medan Anna leker med Filippa.

Njut dagen allihopa!

Tjohoo!

Välkomna till min nya bloggdesign!
Vad tycks?
Det är fortfarande lite som ska fixas och trixas, som till exempel med fotona men än så länge är jag väldigt nöjd
med min nya design, hoppas att ni också tycker om den...Det här känns mer som en rättvis bild av mig som person och inte bara som mamma.

Måndagskramar till er alla!

Jag funderar & funderar...

Jag tror minsann att jag ska göra om helt och hållet!
Jepp, förbered er på lite förändringar framöver. Det ska ju stämma överens med mitt övriga liv oxå!
Nyfiken?
Titta in lite då och då så går du se!

Pysselverkstad

Vi börjar höstlovsveckan med pysselverkstad på biblioteket. Anna och Arvid älskar att pyssla och det gör faktiskt jag oxå. Det göra små stenmöss, monsterteckningar, pumpor och fladdermöss. Det är så härligt att se barnens kreativitet och fantasi flöda. Tur att även jag har en stor portion av mitt barnasinne kvar.
Här ser ni barnens fina stenmöss...

Favorit i repris

LCHF-limpa med lingon. Supergott!

Strålande söndag

Vilken härlig dag vi har!
Solen strålar ikapp med mig. Livet känns för en gångs skull fantastiskt! Alla är friska och imorgon börjar ett härligt välförtjänt höstlov som skall fyllas med roliga aktiviteter. Njut dagen allihopa!

Glöm inte klockan!

Nu är det dags för vintertid igen. Glöm inte att ändra klockorna innan ni kryper till kojs ikväll.
Ska bli så härligt med en extra timmes sömn inatt, hoppas bara att barnen oxå tar sovmorgon imorgon.

Viktig info!

Bara så ni vet, den här vill jag ha i julklapp...eller varför inte i "bara för att du är du" present när som helst!

Helt off!

Varför är vissa dagar helt hopplösa?
Det är en riktigt låg dag idag. Jobbet gick på tomgång, stressade iväg och hämtade barnen på skola & dagis för att ramla in till optikerna för återlämning av bågar och beställning av Arvids första glasögon. Blev dock positivt överraskad då vi fick två par för priset av ett. Arvid är så stolt över de coola glasögonen från Lego.
Efter optikerbesök blev det hem till dagens matlagning, skinksås med kokta grönsaker och ägghalvor. Jag har sedan middagen legat i soffan med utmatthet och magont. Medicinerna hjälper ju inte ett dugg. Är så trött. Höstdeppig? Vill ha tillbaka min energi och en frisk mage. Nu har jag gnällt färdigt för i kväll, så nu ska jag flörta med maken lite...är sugen på hallon & blåbär, grädde & choklad och lite ost & salami men vi har ingenting hemma. Njut kvällen ni som kan!

Vilka pupiller!

Visst var det som jag trodde. Arvid behöver glasögon. Han har redan varit och hämtat ut ett tjugotal par bågar hos tre olika optiker för provning. Han tycker att det är coolt med glasögon så det här kommer att bli hur bra som helst. Han springer runt här och mannekängar hela tiden. Som det ser ut nu så blir det ett par supercoola brillor från Lego.

God morgon!

Här startar vi morgonen med läkarbesök för Arvid. Idag är det ögonläkaren som får äran att kontrollera vår lille kille. Han har nu fått vända & vrida, peka & titta, prova allehanda roliga glasögon och fått droppar i ögonen. Dropparna tar ca 40 minuter för att verka så nu sitter vi i cafeterian och lyxar till det med kaffe och glass. Härlig start på mitt i veckan dagen!

En mysig höstsöndag

Vi har haft en underbar söndag med promenad och korvgrillning i Nytorpet.
Nytankade med solenergi sitter vi och inväntar kvällens program av djursjukhuset på Barnkanalen.

Kors i taket

Söndagmorgon och jag står i köket och, håll i er nu...bakar! Ja det är sant. Jag bakar korvbröd! Här på Lönnen är det annars maken som står för bakandet men idag, då är det jag. Jag är mäkta stolt må ni tro.
Anders är med barnen på fotbollsträningen och jag är i full fart med baket och packningen inför vår skogsdag med härliga familjen Holmberg. Solen skiner och det ser ut att bli en fantastisk dag!
Här är korvbröden före gräddning.
Tror ni jag lyckas?

Redo igen

Arvid är bjuden på kalas hos Maximilian som fyller fem år. Här har fixats med presenter, klädval och frisyr. Visst blev han fin vår festprisse!

Äntligen lördag!

Idag ligger dimman tätt över Sveriges trädgård. Anna & jag tar oss en promenad in mot staden för lite lördagsshopping och mamma-dotter mys. Vi ska inhandla lite inför kvällens middagsbjudning. Det är Familjen Larsson som står på kvällens gästlista.
Härlig lördag önskas Er alla!

Önskemiddagen

Här lagas det middag för fullt. Tisdagar är det färs enligt Annas matschema och idag var det Arvids tur att önska vilken maträtt. Kålpudding med lingon, en av mina favoriter. Nu väntar vi bara hem Anders och Anna som är på väg hem från jobb och KörEftis. Det kurrar i magen. Visst ser det gott ut?

Från fest till pina ...

Kom hem igår till en sjuk liten pojke. Huvudvärk, är det normalt att ha när man bara är fyra år? Vad jag kan minnas hade jag min första huvudvärk när jag var 17! Vi ligger nu i soffan & kurar...

Redo för party!

Efter en riktigt härlig dag med massor med fina aktiviteter som till exempel föreläsningar, mässa, Pimp my tårta med Almondy och skrattgympa så är det nu dags för en fantastisk middag.
Jag är redo för party!

Dagens lunch!

FabMamas

Äntligen är det dags för FabMamas!
Sitter just nu på underbara Hällsnäs & intar en härlig lunch med mina fina bloggvänner....