Slutet

Tittut...nu är det här året snart slut!

Älskade unge

Idag är det Annas födelsedag!
Grattis min fina Anna!

Vi firar med massor av presenter, skönsång, bowling, restaurangbesök och ikväll ska hon vara med på sin första tävling i pistolskytte. Vi håller tummarna på att det går bra!

Pepparkaksbak

Igår hade vi stora pepparkaksbaket med Familjen Holmberg och årets första julbord. Med snötäckt landskap utanför fönstret så börjar julkänslan sakta med säkert krypa på...

Julklappssäckarna är redan välfyllda så nu kan jag med lugn och ro vänta in våra (min och Annas) födelsedagar och en härlig förhoppningsvis snötäckt jul med nära och kära.


Idag ska vi försöka ta oss in till stan och gå på Julkul med Familjen Ageton.
Ska bli mysigt då vi inte har träffats på väldigt länge...

Kram i vintermörkret!

Stibyberget

I måndags hade vi en underbar dag med "kusinerna" Theo och Hilma på Stibyberget i grannkommunen. Det finns sådana fantastiska ställen att upptäcka här i Sveriges trädgård.

Barnen sprang runt och lekte i det härliga vädret, vilken fantasi de har. Där fanns både tomtar, troll, huggormar, vikingar och djur i alla dess former. 
Sara och jag njöt av den klara friska luften och jag kände mig som en ny människa när jag kom hem. 

Nu går det bara åt rätt håll känns det...

Missa inte årets häftigaste mässa 2014

Jag älskar att gå på mässor. I alla dess former men speciellt barnmässor ligger mig varmt om hjärtat. 

För andra året i rad är det dags för Krakel & Spektakel på Halmstad Arena. Det fina med Krakel & Spektakel är att den är inriktad till hela familjen! 

”En mässa – för hela familjen! Alla är välkomna, gammal som ung och det ska finnas något för alla! Massor med nyheter, bra mässerbjudande och nytänkande kommer att göra 2014 års Krakel & Spektakel i Halmstad till en mässa utöver det vanliga!”

”Här möts föräldrar, blivande föräldrar, professionella och kunniga branschrepresentanter, nya entreprenörer och naturligtvis – en massa barn!
En perfekt mix av kunskap, shopping, nyheter och underhållning.”

Jag har fått den stora äran att bli VIP-bloggare för mässan  så framöver kommer information och annat spännande om mässan att dyka upp på här på bloggen. 

Visst låter det härligt? Save-the-date i almanackan, informera familj och vänner och boka upp helgen den 26-27 april 2014.  För du vill väl inte missa vårens häftigaste Barn- och familjemässa!

Vi ses där!  ...och så var det December!November som försvann!

Något hände. November försvann. 

Nej, ärligt talat så var det en jobbigt härlig månad. En månad med mycket jobbiga händelser som har fått mig att inse att jag inte kan göra mycket mer just nu än att bara ta hand om bara mig själv. En jobbig process  inte bara för mig utan även för hela familjen. Även mina fina vänner har påverkats. En process som nu de senaste dagarna inte bara har börjat verka utan som även har börjat ge effekt... En riktigt efterlängtad sådan. Jag ser äntligen ljuset! Mer om det längre fram...kanske nästa år...

November bjöd trots allt eller kanske tack vare...på en hel del trevliga äventyr och möten för familjen, eller vad säger ni om..

Höstlov på Pukfält, mindre kul med förkylning och fruktansvärd hosta som för övrigt fortfarande hänger kvar, Halloweenmys med familjen, två intressanta anställningsintervjuer, födelsedagsfirande av min underbara älskade trollunge Sofia ,
Kusinmys på läckra restaurang Pinchos,
Utforskning av Naturhistoriska museet,  Fantastisk höstkonsert med Sofia & gospelkören Felicity i Saronkyrkan,
En härlig lek och buslandsdag med fina vänner, Snabbkramar med kusin Carolina, En heldagsmys med lillasyster Annamy, Anna & Sibells Minigolfkalas med sexton härliga ungar, bak & fix inför advent, julklappsjakt och inslagning, 
Ljuståg i både skola och kyrka och jag har till och med läst en bok!

Nu låter det som en hektiskt månad men det har det inte varit. Inte för mig. Jag har inte gjort någonting av ovanstående, förutom läst boken förstås. På läkarens och familjens ordination så har jag inte roddat med något. Min sanslöst underbare make, min underbara Sofia, fina Anna & Arvid, Mamma & Lasse och några av mina finaste vänner...ni vet vilka ni är, har sett till att jag har kunnat tänka på...bara mig och ingen annan! Jag tackar Er av hela mitt hjärta! Skräckinjagande?!?

Skulle man möta de här tre i en mörk gränd då hade i varje fall jag blivit skräckslagen! 
I år blev det ingen Halloweenfest för vår del. Vi beslöt oss eller rättare sagt maken min hejdade mig och bestämde att jag behövde vila så vi samlar krafter till 2014 års hejdundrande Halloween istället. Tur man har en sån fantastisk make för vad hade hänt om jag dragit igång det projektet i år... Hemska tanke!


Höstlov på Pukfält

Vi kom iväg till slut. 
Stormar, sjukdomar & otur till trots.

Visst är det helt underbart här! Som hämtat från en sagovärld! 
Dagarna här har varit helt fantastiska! Som balsam för själen för oss alla fyra. 
Lugn & ro men samtidigt en massa spännande äventyr...

Traktorfärd, vildsvinsjakt, bastbad och tomtar & troll i skogen. Kan det bli mer spännande än så...
Såklart kan det! Här bjuds det på äventyr efter äventyr... 
Farfars hemgjorda portabla pizzaugn var vi ju tvungna att testa. Jisses vad gott det blev! Farfar får tummen upp och högsta betyg av oss alla. 
Granngården har många fina hästar och spännande traktorer så vi drog med farmor på ett äventyr till. Hästarna blev glada gör lite morötter som snacks.
Farmor såg till att barnens önskemål uppfylldes. Plättlaggen togs fram och det gräddades för glatta livet. En rykande åtgång kan jag lova! 

Vi hann även med en härlig dag i fina Eskilstuna. Vi hann med både lekparksbus, traktormuseum, shopping och Happy meal på McDonalds som kontrast till skogens lugn.

Ett fantastiskt höstlov med Farmor och Farfar helt enkelt! Kanske det blir en tradition det här...