
Varför inte bjuda på en läcker tårta.
Låt denna nöttårta bli en härlig avslutning på
middagen eller kaffekalaset.
Nöttårta med glass & jordgubbar
75 g Hasselnötter
1 dl Mandelspån
2 tsk Vetemjöl
3 st Ägg vita
48 g Socker, 4 msk
10 dl Glass max 6%, vanilj
5 dl Jordgubbar
5 dl Hallon
och vetemjöl i en bunke.
Vispa äggvitor hårt, tillsätt socker under omrörning.
Rör ner äggvitesmeten i bunken, rör om.
på bakplåtspapper.
Grädda i ugn 175 grader cirka 10 minuter.
Tag loss kakan från pappret och låt den kallna.
Sätt in kakan i frysen minst en timme före servering.
Garnera med bär och blad av citronmeliss.
Mumsfillibaba!
hej gumman..
skrivenjisses så gott det såg ut..
lider med att jordgubbs säsongen är över..:(
kram