Veckans goding



Varför inte bjuda på en läcker tårta.
Låt denna nöttårta bli en härlig avslutning på
middagen eller kaffekalaset.


Nöttårta med glass & jordgubbar

75 g Hasselnötter
1 dl Mandelspån
2 tsk Vetemjöl
3 st Ägg vita
48 g Socker, 4 msk
10 dl Glass max 6%, vanilj
5 dl Jordgubbar
5 dl Hallon

  • Mixa hasselnötter och blanda dem med mandel
  • och vetemjöl i en bunke.
    Vispa äggvitor hårt, tillsätt socker under omrörning.
    Rör ner äggvitesmeten i bunken, rör om.

  • Lägg smeten i en cirkel, cirka 20 cm i diameter,
  • på bakplåtspapper.
    Grädda i ugn 175 grader cirka 10 minuter.
    Tag loss kakan från pappret och låt den kallna.

  • Rör glassen mjuk och fördela den över nötkakan.
  • Sätt in kakan i frysen minst en timme före servering.
    Garnera med bär och blad av citronmeliss.

    Mumsfillibaba!

    Kommentarer :

    #1: Mamma Russin

    hej gumman..



    jisses så gott det såg ut..

    lider med att jordgubbs säsongen är över..:(



    kram

    skriven
    #2: Henric

    Hehehehehe....jag är nog lite cool i alla fall. Och om du kan så skicka gärna en sådan tårta på posten till oss här nere =)..... Ha de gött

    skriven

    Kommentera inlägget här :