Idag är jag bara sååå trött.
Så trött att jag bara ska ligga i soffan
& vila upp mig inför ännu en ensam vecka.
Jag återkommer när batterierna är laddade igen.


Arvid är en riktig filur!
Han älskar att busa & gosa.
Man kan hitta honom lite varstans i alla de möjliga positioner...
Han är full av bus & upptåg hela tiden-
Visst är han bara för go vår lille kille!
Idag ska vi på äventyr igen.
Vi ska ut i skärgården på ettårskalas.
Det är barnens lilla kusin Minna som ska ha födelsedagskalas
ute på Styrsö hos farmor & farfar...
Synd bara att det blåser & regnar en massa...
Jag blir så in i nordens sjösjuk!
75 g Hasselnötter
1 dl Mandelspån
2 tsk Vetemjöl
3 st Ägg vita
48 g Socker, 4 msk
10 dl Glass max 6%, vanilj
5 dl Jordgubbar
5 dl Hallon
och vetemjöl i en bunke.
Vispa äggvitor hårt, tillsätt socker under omrörning.
Rör ner äggvitesmeten i bunken, rör om.
på bakplåtspapper.
Grädda i ugn 175 grader cirka 10 minuter.
Tag loss kakan från pappret och låt den kallna.
Sätt in kakan i frysen minst en timme före servering.
Garnera med bär och blad av citronmeliss.
Mumsfillibaba!
Ni glömmer väl inte att kika in på PappaBergdéns blogg?
Han tog flyget & stack till Brasilien den rackarn...
Ni kan följa honom på hans nystartade blogg...
Anna, Arvid & jag kommer att vara bänkade framför datorn
varje kväll strax innan Bolibompa för att titta på Pappa
& se vad han har haft för sig...
Jag hoppas att barnen kommer att ta den här månaden
bra & att de inte blir allt för mammiga innan Anders är
tillbaka igen.
För min del ska det bli riktigt skönt att få längta igen.
Kanske den här resan blir en nystart för kärleken...
Redo för dagisstarten med ryggan på plats & förväntansfull blick...
Arvid är stora killen som börjar på dagis idag!
Lennart följde med till dagis & ska bo där nu så att han kan trösta Arvid
på dagarna när inte mamma & pappa är där.
I ryggsäcken ligger även snuttefilten & nappen så det blir tryggt på dagis :)
Första dagen på dagis gick jättebra!
Han stormtrivdes direkt, gick på upptäcktsfärder & ägnade inte en sekund åt
sin lilla mamma, hur skönt som helst...
De andra barnen var jättegulliga & alla lekte så bra ihop.
Arvid satt till & med stilla under nästan hela fruktstunden, en stor bedrift ska ni veta ;)
Efter lite lek, upptäcktsfärd & fruktstund inne var det dags att utforska gården &
utemijön. Gissa om Arvid var i sitt esse! Han sprang runt som en galning och till
hans stora förtjusning så fanns det massor med vinbärsbuskar på gården
så Arvid försåg sig med sand- & gruskryddade vinbär...
Mumsigt värre!
När det var dags att gå hem vinkade han glatt till fröknarna & barnen.
Arvid satt stolt tupp i sin vagn & var pigg som en lärka hela vägen hem.
Under lunchen här hemma så har han pladdrat på med en massa obegripliga ord
& viftat & gestikulerat med sin små armar så jag förmodar att han pratade om
dagiset & allt som hände där. :)
Min lilla kille har blivit stor, och det är inte utan att en liten tår trillar ner från
min kind när jag ser på bilden där han förväntansfullt vänder blicken mot
storasyster Anna & vinkar hejdå när hon går in på sitt dagis.
Det är nu det börjar.
Början på vårt nya liv, det dubbla dagislivet...
Måste bara tala om att vi har en hemlighet!
Så hemlig att vi knappt själva vet....
4 port, mätt Potatis, ca 12 potatisar
1 st Purjolök
2 dl Ost riven max 17%
1/2 tsk Salt
2 krm Svartpeppar
2 dl Lättmjölk 0,5%
400 g Kassler fett bortskuret, benfri
3 msk Senap
1 dl Persilja
1 msk Dragon
2 st Tomat
2 tsk Margarin flytande max 80%
Ansa och strimla purjolöken.
Lägg ca hälften av potatisen i en lätt smord eldfast form.
Lägg purjolöken över.
Salta och peppra.
Lägg resten av potatisen över det hela.
Häll över mjölk och margarinet.
Sätt in formen mitt i ugnen 225 grader och
låt det steka ca 25 minuter.
och hälften av persiljan, hackad.
Bred fyllningen på hälften av kasslerskivorna.
Lägg de andra kasslerskivorna ovanpå.
och strö över resten av osten.
ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Strö klippt persilja över.
Smaklig spis!
Idag tog jag en sväng till Lindex & hittade
den här lilla svarta...
Vad tycker ni?
Är den rockig nog att bära på fredag när
Rebecca & jag ska rocka loss på Götaplatsen?
Mixa alla ingredienser.
Servera i glas.
Gudomligt god!
...& givetvis bra för figuren!
Nu är vi hemma igen.
Huset är upp & nervänt med all
packning som skall packas upp
& sorteras.
Det är ganska skönt ändå att vara hemma igen.
Semestern har varit underbar men som man säger;
Borta bra men hemma bäst.
Nu när vi har varit i Blekinge några dagar så
måste jag erkänna att funderinar på återflytt
dykt upp lite då & då....
Vi får se vad framtiden har i sitt sköte :)
Anders börjar jobba igen idag &
förhoppningsvis får vi reda på exakt datum
för Brasilienresan.
Jag behöver förbereda mig både fysiskt & mentalt på det här.
Fyra veckor "all alone" kan tära ordentligt på en samtidigt som
det ska bli en intressant utmaning.
Inskolningen på Arvids nya dagis börjar nästa vecka
& Anna ska så smått gå upp till full tid på sitt dagis.
Lite sorgligt, den här hemmatiden kommer ju aldrig tillbaka.
Nästa gång det Bergdénska huset utökas med bebis då
blir vi mormor & morfar.
Förhoppningsvis dröjer det några år tills dess ;)
Men ganska coolt skulle det ju vara att vara både
Småbarnsmammabloggare, tonårsmammabloggare &
mormorbloggare...eller hur!
Nu får jag forsätta med operation uppackning
& förhoppningsvis hinna ladda upp alla semesterbilder.
Jag lovar att ni ska få ta del av vår underbara semester snart.
Ha en bra dag!
Skala, dela och skär bort kärnorna på mangon.
Skär i bitar. Kör i mixer till jämn sås.
Smaka av med 1-2 msk pressad citron och ingefära.
Grilla bananerna tills skalet mörknar, ca 5 minuter.
Snitta upp bananerna.
Ringla över såsen och riv över choklad.
Så himla gott!
...& nyttigt!