Inte så bra just nu...



Tyvärr har det uppstått lite komplikationer med Arvid.
Det är inte jätte allvarligt men tillräckligt för att ta en paus
med allt annat för att få honom frisk.
Jag hoppas att ni har överseende med att det kommer att bli lite tunnt
med uppdateringar de närmsta dagarna.

Kram Ingela

Nu är vi hemma igen... Den här lilla kraba...

img_2227 (MMS)

Nu är vi hemma igen... Den här lilla krabaten fick följa med oss hem. Han ska bo i dockhuset har barnen bestämt. Nu ska vi försöka få till lite fredagsmys. Tack igen för all omtanke kära vänner! Kram från hela familjen till er alla!

En trött kille efter gårdagens hemska händ...

img_0718 (MMS)

En trött kille efter gårdagens hemska händelser. Vi väntar fortfarande på barnläkarens utlåtande och håller tummarna på att få åka hem. Anna är hemma hos mormor och myser och Anders kom hit för en stund sedan. Chocken börjar lägga sig nu så jag är alldeles matt och darrig....

Piggare idag!

img_8608 (MMS)

Piggare idag!

Ambulanskillen mår bättre idag. Väntar på ...

img_6662 (MMS)

Ambulanskillen mår bättre idag. Väntar på ett utlåtande från läkarna. Här är fantastisk rar personal och väldigt fin avdelning, men jag hoppas att vi kan åka hem till Anna och pappa Anders idag... Tack för all omtanke!

Efter skallröntgen, massor med nålstick, u...

img_5455 (MMS)

Efter skallröntgen, massor med nålstick, undersökningar och ambulansfärd har vi fått ett eget rum. Arvid ska väckas en gång i timmen under hela natten så nu ska vi försöka sova lite. Såret är tejpat och CT:n var ok så nu håller jag tummarna att han inte durar av inatt. Tack allihopa för stöd, omtanke och fina ord. Kram från en trött och rädd mamma ia.

Mitt livs värsta dag!

img_3804 (MMS)

Har aldrig varit så här rädd...

Är på akuten med Arvid!

img_6987 (MMS)

Är på akuten med Arvid!

Mumsfilibaba!

img_0145 (MMS)

Mumsfilibaba!

Stora bullbaket är igång!  Idag ska vi bak...

img_9194 (MMS)

Stora bullbaket är igång!  Idag ska vi baka massor med bullar. Mjölk- och äggfria för vi har många vänner som är allergiska. Anna och Arvid älskar att baka precis som pappa Anders. Jag däremot är helt värdelös på att baka, men desto bättre på att äta alla godsaker, vilket givetvis inte hjälper min viktminskning... Nu ska här kavlas och knådas! Trevlig eftermiddag!

En liten motionsrunda på strandpromenaden ...

img_2871 (MMS)

En liten motionsrunda på strandpromenaden med maken! Visst är det vackert? En shoppingtur till väggarökeri blir det oxå. Barnen har önskat lax till middag imorgon.

Afrodans & bajskorvar


Hejsan svejsan!

Sitter här i soffan mitt i natten och kan inte sova som vanligt. Har varit på en väldigt intressant föreläsning om stress ikväll med kusin Sara. Vi fick även prova på Afrodans som var jättekul…och jobbigt! Ska se om jag hittar Afrodanskurser här i Karlshamn! Ute är det tretton minus och snöflingor stora som femkronor singlar ner från himlen. Vackert men nu vill jag faktiskt ha vår snart, även om jag vet att det dröjer ett tag till….

På tal om våren, vi har planerat att åka upp till Göteborg i påsk och fira massor på Styrsö, det ska bli jättekul att fira riktigt Göteborgskt och framförallt på riktigt ö vis!
Jag blev väldigt glad då jag såg att Liseberg öppnar under påsken så det blir efinitivt ett litet besök där på påskdagen för oss Karlshamnare  Kanske några Kompisar och kusiner som vill följa med, kanske till och med farmor och farfar vill ta en liten tur i Farfars bilar eller lilla bergochdalbanan Rabalder? 

Anna har idag haft ”samtalspåsen” med sig till dagis. Där i ska barnen lägga något de tycker mycket om och sedan berätta om den/det för de andra barnen på samlingen. Anna valde att ta med sig stora Prinsessbok som hon fick av Thea i födelsedagspresent. Den är enligt Anna väldigt spännande för det finns sagor om både prinsessor, drakar, häxor och prinsar… Hon är så söt lilla gumman

Lillkillen, som inte är så liten längre har äntligen börjat prata! Det bara bubblar ur honom och det kommer mer eller mindre förståeliga ord varje dag. Häromdagen sa han Arvid för första gången! Stolt som en tupp är han när han säger ”Auwa”. (= Arvid på Arvids språk)

Just nu är det mesta dock bajs. Han säger bajs när han är arg och när han ska retas och när han ska skoja, ja mest hela tiden. Gissa om han blev lycklig igårkväll när pappa Anders berättade sagan om bajskorven! Arvid skrattade så han kiknade...och Anders oxå för den delen! Mina goa killar!

 Anna har blivit en riktig gourmet. Varje måndag till torsdag sitter hon bänkad framför tv:n för att titta på ”Halv åtta hos mig”, och vi ska alltid ha något gott att äta så min viktminskning går tyvärr åt skogen. Igår frågade hon Anders om vi inte ska äta hummer snart, hon är sååå sugen på hummersoppa...

Hummersoppa blir det, om två veckor när kompisarna Ludvig och Agnes med mamma och pappa kommer på besök. Anna hon planerar menyn för fullt och övar med att leka ”halv åtta hos mig” hela tiden… Blivande stjärnkock kanske?

 Nu ska jag krypa ner i sängen och invänta John Blund...
Sov sött gott folk!

 

I bilen på väg till Malmö och en heldag me...

img_1977 (MMS)

I bilen på väg till Malmö och en heldag med Mormor, Lasse, Inga, Kenth och grabbarna grus med familj! Disney on ice är dagens huvudattraktion!

Lördagsmys med familjen Nilsson på Bönan i...

img_0662 (MMS)

Lördagsmys med familjen Nilsson på Bönan i Karlshammn. Efter en massa bus på lekparken i det härligt soliga vädret  god kebab så blev det lite lek hemma hos oss oxå. En alldeles perfekt lördag! Nu ligger hela familjen i soffan och leker ordlekar och laddar inför kvällens Mellomys.

Äntligen lite pigg & kry! Idag är Arvid fe...

img_5644 (MMS)

Äntligen lite pigg & kry! Idag är Arvid feberfri så vi tog en tur till bästisen Theo. Nu blir det bus och lek så länge han orkar. Anna ville så gärna till dagis idag för hon ska ha möte med favvofröken Johanna och Anders sitter hemma och jobbar.

Barnen fick bestämma middagen idag! Tyvärr...

img_8035 (MMS)

Barnen fick bestämma middagen idag! Tyvärr blev det McDonalds. Det är ingen höjdare när man kör GI precis, några kycklingvingar och tråkig grönsallad senare sitter jag i bilen med nöjda och glada barn men med kurrande mage. Jag har nog lärt mig en läxa. Fråga aldrig barnen när de kan se McD skylten ;)

Mammas lilla sjuka pojke ligger i soffan o...

img_4858 (MMS)

Mammas lilla sjuka pojke ligger i soffan och myser...

Anna sitter och myser hos mormor och Lasse.

img_9514 (MMS)

Anna sitter och myser hos mormor och Lasse.

Skogskojan börjar ta form! Två stolta kojb...

img_0909 (MMS)

Skogskojan börjar ta form! Två stolta kojbyggare poserar framför sitt verk. Visst är den fin!  Det gav mersmak det här med kojbygge så i eftermiddags togs pippitältet fram och barnen har nu förberett nattens äventyr med kuddar, täcken, gosedjur och snuttefiltar. Jag har lovat att de ska få sova i tältet inatt...inomhus förstås ;) Nu blir det lite Bolibompa innan nattbestyren .  Trevlig söndagskväll mina vänner!

SakletarArvid har hittat sig en supercool ...

img_3730 (MMS)

SakletarArvid har hittat sig en supercool innebandyklubba!

En fantastisk söndag med strålande solsken...

img_2655 (MMS)

En fantastisk söndag med strålande solsken spenderar vi i skogen. Vi håller på att bygga en riktig skogskoja åt barnen. Sådana här dagar kan man inte vara något annat än lycklig och tacksam för vad man har!  Jag hade planerat att gå och träna core idag men jag får nog vänta några dagar till innan jag sätter igång med träning igen. Förkylningen är inte riktigt i schack ännu så jag får nöja mej med promenader några dagar. Vill ju inte riskera att bli sjuk igen. Njut nu av dagen då gott ni kan! Kramar

Arvid har poserat framför spegeln hela kvä...

img_6959 (MMS)

Arvid har poserat framför spegeln hela kvällen :)

Coola killen!

img_9068 (MMS)

Coola killen!

Uppackning av barnens nya Me and I kläder!...

img_7499 (MMS)

Uppackning av barnens nya Me and I kläder! Det blev en hel del då min beslutsångest slog till rejält då de skulle beställas. Anna fick två underbara klänningar med tillhörande mössor, röd basic tröja och röda knickers, ett par svarta och ett par rosa yogapants, strumpor och en härlig röd geishatröja.  Arvid fick de röda canvasbyxorna, fotbollströja med tillhörande mössa, gröna  knickers, folkabilströjan och mössa, den gröna swettisjackan och strumpor. Här är värsta modevisningen nu med superglada ungar.

Anna och jag är sjuka idag oxå. Vi sitter ...

img_2441 (MMS)

Anna och jag är sjuka idag oxå. Vi sitter på Annas rum och leker med hennes dockhus en stund. Krafterna börjar sina rejält nu så det är skönt att Arvid och Anders är friska... Peppar peppar.  Anna har flörtat med Anders hela morgonen så nu blir det snart lite thailunch!

Hej hej!

img_3205 (MMS)

Hej hej!

Min fina stora tjej kommer hem till sin sj...

img_7717 (MMS)

Min fina stora tjej kommer hem till sin sjuka mamma imorgon! Sofia kommer med Anders ner från Göteborg imorgon för att ta hand om mig lite. Ska bli skönt att bli lite ompysslad :)  Fast jag misstänker att det blir Anna och Arvid som får all hennes uppmärksamhet. När jag skulle hämta barnen idag visade tempen 39.1 och då hade jag både Ipren och Alvedon i kroppen. Lite vimmelkantig men det gick, barnen fick jag med mig hem och efter pizza och Bolibompa så var barnen både mätta och glada. Kalorierna behövde jag inte bekymra mig över för det var ingen längre stund jag fick njuta av den om ni förstår vad jag menar... Nu ska jag försöka hålla febern i schack, krypa ner i sängen med en god bok och en bit ljuvlig 70% -ig choklad som mamma och Lasse kom förbi med . Imorgon blir en bättre dag! Då kommer maken och stora dottern och tar hand om oss! God natt mina vänner!

Gammal & trött...



Idag känner jag mig gammal & trött!

Förkylningen håller i sig och snart orkar jag inte mer!
Träningen har uteblivit i över två veckor nu och likaså viktminskningen.
Jag längtar så efter att få börja träna igen...

Nu är det ju bara tre månader kvar till Mammagalan och jag har en månad mindre
på mig att nå min målvikt! Hur ska detta gå?

Idag har jag suttit och kikat in till alla, och det är många, som har anmält sig till
galan. Ser ut att bli ett härligt glatt gäng, men....jag känner mig lite gammal!
Det är tur att man är ung i sinnet ivarje fall :)

Nu är det dags för lite lunch, inte för att den kommer att smaka då mina smaklökar
är helt bedövade men magen den kurrar så jag knappt hör mig själv tänka. hihihi.

Ha en underbar dag allihopa!


Min prima ballerina!

img_9385 (MMS)

Min prima ballerina!

Stolta små troll som är ivriga att få åka ...

img_2337 (MMS)

Stolta små troll som är ivriga att få åka med morfars lastbil! I söndags kom barnens morfar förbi med lastbilen. Arvid var nog mest exalterad men Anna var lika förväntansfull hon oxå.  -wow, wow , wow ... Var det enda Arvid fick fram medan Anna ställde tusen och en frågor om lastbilen och morfars jobb. Det var ett riktigt äventyr för båda två!!

MelloAnna dansar loss

img_4755 (MMS)

MelloAnna dansar loss

Barnens val för kvällen var fjärilsfalu!

img_8728 (MMS)

Barnens val för kvällen var fjärilsfalu!

Så fantastiskt gott!

img_4337 (MMS)

Så fantastiskt gott!

Blommig falukorv...med fjärilspasta har ba...

Blommig falukorv...med fjärilspasta har barnen beställt till middag idag! Inte riktigt i min & Anders smak så för oss blir det pepparbiff med rostade grönsaker och chilibea! Mumsigt!

Min lilla prinsessa sitter här i soffan me...

img_2318 (MMS)

Min lilla prinsessa sitter här i soffan med feber och ont i halsen. Hon är så besviken stackarn. Efter nära två veckors semester hos storasyster Sofia i Göteborg hade hon sett fram emot att få gå till dagis och leka med kompisarna. Arvid däremot är pigg som en mört och han ville så gärna till dagis och leka med sin bästis Alvin så Anders lämnade honom imorse. Kan vara ganska skönt för Anna med lite lugn och ro idag. Igår hade jag Me&I party här hemma. Tyvärr var det jätte många som lämnade återbud men vi blev ändå ett litet glatt gäng som shoppade loss på deras fantastiska kläder. Anna fick själv välja ut vad hon ville ha...och det var en hel del måste jag erkänna. Arvid han fick inte vara med på kvällen men hade hade visat på hemsidan vad han ville ha så det blev en del till honom oxå!  Kanske borde skaffa mig ett jobb snart ;)  Är det någon som har ett till övers åt mig? Nu ska jag försöka få in sjuklingen i duschen...Wish me luck! Trevlig fredag allihopa!

Mina fina små...

img_9865 (MMS)

Mina fina små...

Nu sover min lille monsterkille. Han kröp ...

img_8927 (MMS)

Nu sover min lille monsterkille. Han kröp ner i soffan efter ett härligt varmt skummad, åt en rund macka och kämpade tappert mot sömnen. Jag hann inte bära upp honom hela vägen uppför trappan innan han somnade mot min axel.  Jag ska själv krypa ner under filten i soffan nu och titta dagens avsnitt av Halv åtta hos mig! Imorgon blir det storbak av crossianter av alla de slag inför kvällens Me and I visning. Lite trist bara att så många har lämnat återbud... Är du sugen på att komma så börjar det kl 18.30, imorgon, hemma hos mig! Kramar från soffan

Idag är det inte fullt så härligt väder ut...

img_7162 (MMS)

Idag är det inte fullt så härligt väder ute som häromdagen när jag tog mig en uppfriskande morgonpromenad. Men ack så skönt ändå! Förkylningarna hänger i sig så någon träning har det inte blivit på väldigt många dagar tyvärr. Arvid verkar klara sig den här förkylningen oxå  men jag vill inte riktigt ropa hej ännu. Det är fantastiskt hur bra han har klarat den här hösten och vintern hitintills. Jag ser ljuset i tunneln, om än ganska långt bort men ändå! Imorgon kommer Anna och Anders hem igen från Göteborg. Ska bli mys att ha familjen samlad igen... Trevlig tisdag på er alla!