Äventyr på Boön

Vilken fantastisk höstdag!  Vi passade på att ta en äventyrsrunda på en av våra många fina öar här i Sveriges trädgård. 
Dagens ö blev vackra Boön. vi tog såklart med oss Lasse på vår lilla tur då mormor jobbade hela dagen.

Visst är det vackert?!

ForskarFredag

Kreativum bjöd på ForskarFredag i fredags. Hela familjen passade så klart på att gå dit tillsammans väl där så utforskade vi stället så mycket vi kunde.

Slimetillverkning var en av aktiviteterna som verkligen uppskattades av barnen. Vi vuxna fick bara titta på...men coolt det var det allt. Burkarna med skiner fick tas med hem och de används flitigt minsann. Så kul när man har tillverkat den själv.
Det är underbart att se hur barnen suger åt sig nya kunskaper genom allt spännande de ser och får prova på. Även den här gamla räven lärde sig ett och annat nytt. Visste ni till exempel det här:

Vi passade även på att tillverka vårt egna papper. Riktigt coolt vill jag lova. Pappret ligger nu här hemma i väntan på att få lite bläck skrivet på sig för att sedan skickas i väg på uråldrigt sätt i form av brev. Kanske det dimper ner ett i din brevlåda inom snar framtid


Om du är i Sveriges trädgård så måste du besöka Kreativum. Ett fanatiskt ställe för hela familjen!

Fredagsmys med Arvid

Härliga fredag. Fredagar är mysdagen nummer ett för den här livsnjutande lyxhustrun. Fredagar är lediga dagar från förskolan med Arvid. 
Vi sitter i soffan och äter frukost, myser framför tv:n en stund och bara njuter av att inte göra någonting. Busar, kramas och pussas lite ibland. Sen brukar det bli en shoppingtur på stan för det älskar Arvid och jag. Lunchen intages på stan och sen går vi tillsammans för att möta upp Anna på skolan. 

Jag älskar att vara ledig och att kunna vara en mamma som hämtar direkt när skolan slutar. En lyx i dagens samhälle tyvärr men som jag är så tacksam över att jag kan göra just nu. Och som jag önskar att alla kunde få göra.
Vi brukar sedan gå till lekplatsen en stund och där planerar vi resten av vår mysiga fredag med Anna. Visst har vi det mysigt!?! 
Idag blir det .äntligen Forskar Fredag på Kreativum för hela familjen.


Dagens lunch!

Underbart gott på Royal Thai i Karlskrona!


Taggar: Irina, Irins mathörna, Thai;

Gud vad skönt!

Idag fick vi ett glädjande telefonsamtal från Arvids läkare. De senaste proverna är negativa, så vi pustar ut och firar lite extra idag. Nu hoppas vi på att den mjölkfria kosten som vi påbörjade förra veckan ska ge resultat så att han förhoppningsvis i år kan få en höst och vinter utan en massa sjukhusbesök.
Håll tummarna allihopa!

 

Fiasko

Suck!
Här kommer man hem från en helt underbar helg och ska dela allt fantastiskt med Er och så funkar inte bloggen som den ska...
Man kan ju bli galen för mindre om man säger så. Får varken upp bilder eller länkar. Men håll ut. Jag återkommer så snart det funkar till fullo igen. Jag vill ju att ni ska få se allt underbart oxå!
Ni kommer inte att missa något av det goda. Jag lovar!

Räddare i nöden

Nu har vi två duktiga livräddare i familjen. Anna och Arvid har kört årets livräddning på simträningen och på simskolan.

Jag tycker att det är viktigt att de repeterar livräddning varje år. Man vet aldrig när olyckan är framme. I år har det tyvärr varit otäckt många drunkningsolyckor i Sverige.

Vi spenderar ju väldigt mycket av vår fritid vid vatten då vi bor vid kusten och vi är ofta på äventyrsbad, fiskar och har äventyr vid våra fina sjöar och är mycket i naturen. Så man kan inte öva nog.

Arvid går  sin första tur i simskola så det var premiär med livräddning för honom. 
Mormor och Lasse var så klart på plats för att få vara med om detta viktiga ögonblick i hans liv. 

Stolt som en tupp hoppade han i bassängen i sina kläder och intog köttbulleläge med största allvar.
Hur ofta tränar du på livräddning?
Jag borde nog köra en omgång nästa gång jag är på badet.

Familjetur i höstrusket

Efter en hel dags fix & trix igår med Annas rum så övertalade barnen oss att ta en cykeltur i höstrusket. En blåsig men härligt uppfriskande tur på åtta kilometer blev det. Och vi kommer att göra om det, för jisses vad skönt det var
Den här hösten skall vi vara i naturen så mycket vi kan. Det är ett av mina löften till mig själv. Förändringarnas vindar är här!

Vardagslyx i brevlådan

Vilken fantastisk inbjudan till Fab Mamas som låg i brevlådan idag! 

Maken min kommer att bli överlycklig! Båda barnen är ju allergiska mot mjölkprotein och jag har min IBS så det blir bara maken som får access till innehållet...
Massor med härlig choklad från godisboxen.se 

Härligt att kunna ge honom lite av all lyx & glamour som jag kommer att ta del av under Fab Mamas blogevent på Hällsnäs herrgård nästa helg.

Ett två tre

Tre av mina hjärtan i höstsolen.
Meningen med livet? Ja!

Anna & Afrikanen

Visst är det mysigt med husdjur!

Våra nya husdjur verkar trivas alldeles utmärkt. Vi köpte dem i somras när vi var på tur i Falkenberg. Då var de bara bebisar och knappt en centimeter stora.

Nu sex veckor senare har de vuxit rejält, våra coola afrikaner. Igår var första gången vi tog upp dem och det gick inte många minuter innan de vande sig vid oss. De älskar att bli ompysslade och klappade.

Några namn har de inte fått ännu så förslag välkomnas. Kanske vi skulle utlysa en liten tävling...


Fredagsmys eller rent av....fredagsrys?

God morgon!

Det ska bli härligt soligt väder i helgen. sommaren förlängs lite, åtminstone under dagtid. Kvällar, nätter och tidiga mornar visar verkligen att hösten är här så det gäller att passa på att lapa sol under dagtid.

Våra planer på en härlig husvagnsvistelse i de småländska skogarna verkar dock gå i stöpet. Barnen vill spela fotboll ikväll och jag vet ärligt talat inte om jag klarar den här helgen.

Det känns lite osäkert i hela kroppen just nu och då är det antingen eller. Bra eller dåligt. Det vet man inte förrens efteråt. Försöker att bara flyta med...

På söndag blir det förhoppningsvis ett familjebesök på årets Smak-festival.

Vad hittar ni på i helgen?

Ont i hjärtat

Tårarna rinner nerför mina kinder och jag vill helst skrika rakt ut!

Igår dog två av min älskade Konrads syskon. Min systerdotters älskade hundvalpar. Brownie och Simba var även Annas favoriter och det sliter i mitt hjärta när jag tänker på att jag måste berätta det för henne imorgon. Hon kommer att bli förtvivlad...

Konrad mår som tur var bra men oron gnager i maggropen på mig.
Min fina filur...


Du ska väl dit?

Måndagmorgon

God morgon!
Idag är det verkligen höst ute. Temperaturmätaren visar på endast 12 grader. Det blåser, duggregnar och känns allmänt mörkt och trist.
Men här inne skiner minsann solen. Anna vaknar alltid med ett leende på läpparna och lyser upp hela familjens tillvaro med sitt vackra leende...
Lillebror däremot ligger fortfarande i sängen som ett litet åskmoln.

September

Första dagen på hösten inledde vi med en härlig familjedag i skogen med mamma och Lasse.
Det var meningen att vi skulle plocka svamp men det var lättare sagt än gjort. En handfull kantareller var det enda vi hittade och några skrumpna små stackars lingon. Så trist. Men en härlig dag med massor med skratt och frisk luft fick vi med oss hem i alla fall.
En bra start på en härlig höst som vi ska njuta av och ta tillvara på lika intensivt som vi har gjort med sommaren.

Djungelbus

Vilken helg!
Rullgardinen som jag kallar det har dragits upp & ner som i en konstant upprepning hela helgen. Inte alls kul men en hel del ljusglimtar och glada skratt har det ändå blivit.
Som i lördags då vi efter en hemsk bilfärd till Ikea ändå fick en riktigt mysig och busig eftermiddag. En hel del shoppades till Annas rum och bilen såg ut som en djungel när vi åkte hemåt igen. Barnen skrattade och hade det mysigt vilket värmer en trasig mammas hjärta så att det svämmar över av kärlek.