Familjedag & bakslag

Vilken härlig dag vi har haft med min fina kusin Sara och hennes familj.
Barnen har busat hela dagen lång på Barnens Lekland i Karlskrona och jag har suttit på en stol, druckit kaffe och tittat på barnen med kärlek i blicken, en oändligt rinnande näsa,feber i kroppen och tjitt tjattat med Sara. Härligt! 
 Anders har såklart busat runt med barnen hela dagen och även sällskapat mig och min kaffekopp i caféhörnan.

Vi skulle egentligen varit på väg till underbara gården Pukfält i Sörmland för en härlig vecka med barnens Farmor och Farfar men som vanligt så blir det bakslag för den här familjen...I torsdags kväll så pajade ventilationssystemet i huset och elektrikern kan inte komma före tisdag eftermiddag. Vår vanliga otur. Så...det blev till att ändra planerna efter en heldag med frustration och många tårar. Vi hade ju sett fram emot resan i flera månader. Barnen hoppade dock av glädje när vi beslöt oss för att spendera dagen på leklandet och vi hoppas även på att åka upp till Pukfält så fort elektrikern gjort klart sitt jobb på tisdag. 
En heldag med glädje & bus tar ut sin rätt och barnen somnade som stockar i bilen så fort vi styrde kosan hemåt. 
Tyvärr blev det lite tråkigt när vi kom hem. Anna vaknade med ont i örat och efter ett akutbesök hos läkaren med henne så visade det sig att hon har öroninflammation. så nu blir det medicinering de närmaste fem dagarna.
Bakslag efter bakslag. Men skam dem som ger sig! Vi ska minsann ha våra äventyr i veckan ändå!!!


Fjärilar i magen

Nu börjar jag få fjärilar i magen...
Håll tummarna allihopa på att det går bra imorgon när jag ska...ja det kan jag ju inte berätta ännu men snälla håll tummarna för mig ändå!
Annas besök hos läkaren igår gick bra. Allergitest via blodprover gjordes och nu väntar vi på provsvaren som beräknas ta en vecka ungefär. Vi valde att i första skedet att testa för hund och katt då det är de pälsdjur dom är de väsentligaste för Anna just nu. Hon är ju lite ledsen över att hon kanske är allergisk mot storasysters hund Codjo. 

Hon hade lite fjärilar i magen och var nervös innan blodprovet men tuff som hon är så klarade hon det med ett stort leende som alltid. Underbara unge!


Glöm nu inte att hålla tummarna! Hårt! 

Lite läskigt

Anna & jag förbereder oss inför dagens läkarbesök och allergitest. Det känns lite läskigt. Inte för att det är läskigt eller gör ont utan det är snarare resultatet som Anna tycker är skrämmande. Hon vill ju inte vara allergisk mot Codjo och/eller andra pälsdjur.  
Så håll tummarna nu allihopa!


Nice & Easy i köket!

Med EasyDelight från Tupperware och få ingredienser kan man snabbt och enkelt tillaga äggbaserade rätter i mikrovågsugnen, exempelvis omeletter, Frittata och desserter – helt utan matfett. Omeletter och Frittata kan varieras i det oändliga, om man bara låter fantasin flöda. Tillsätt exempelvis gårdagens rester av potatis, skinka eller grönsaker.

EasyDelight har en idealisk storlek som passar till alla mikrovågsugnar och fyller minimalt med plats i köksskåpen. De runda hörnen säkrar att innehållet enkelt glider ut efter tillberedning medan hålen i locket ser till att din maträtt får en jämn yta och samtidigt leder bort fukten.

Tupperware & deras EasyDelight är mitt bästa redskap i köket just nu! 



Tro, hopp & ...framtid

Tar ett stort kliv in i nuet och börjar med ett blygsamt glädjeskutt trots allt runtomkring just nu... 
Man måste våga för att lyckas...eller hur!?

Monster i köket

Här pusslas det för fullt i köket. Monster High & Disneys Cars är det som läggs idag.  Både Anna och Arvid är väldigt duktiga på att lägga pussel. Mamman i huset är dock inte så värst intresserad av denna hobby så jag håller mig på andra sidan köket...vid spisen. 
Fredagsmyset skall förberedas innan det är dags att åka ner till kvällens hårda fotbollsträning.
Härlig fredag till Er alla!

Dagens frukost

Fredag betyder mys med Arvid på morgonen...och stekt ägg med bacon till frukost. Smarrigt!

Värsta höstrusket i morse har nu förvandlats till en strålande vacker höstdag så det får nog bli till att hoppa ur min One piece och ta en mysig, busig och välbehövlig äventyrsrunda på strandpromenaden med Arvid...eller ligga kvar i soffan och mysa...

Kvällslektyr med kärlek

Älskade maken kom hem med lite härlig kvällslektyr till mig!  Jag har väl sagt att han är världens bästa!


Hur är det möjligt?

Arvid blev överlycklig när han upptäckte att smultronstället var fullt med nya stora mogna klarröda smultron. Hur är det möjligt? I mitten på oktober!

När jag kom ut i trädgården så har även vinrankan fått nya skott. Nästan lite skrämmande när årstiderna suddas it och får spratt. Även om det är superhärlig med 16-17 grader varmt så ska det ju inte vara så nu. Hösten har stannat upp och våren tittar förvånat fram. Inte konstigt att även sinne & humör är upp&nervänt för så många!

Ljuvlig doft

Hela huset doftar ljuvligt av barnens nybakade kanelbullar!
Vårt planerade skogsäventyr ställdes in på grund av gårdagens allergichock och dagens trista höstrusk. Så här bakas det för fullt istället. Inte dumt alls!

Akutbesök

Vi har varit på jourcentralen med Anna ikväll på grund av en kraftig allergisk reaktion. Hon fick kortisonbehandling och sover nu sött i vår säng vilket jag också skall gå upp och göra. Är helt utmattad igen...
Vår älskade unge! 

Afrikanerna har fått en ny favorit

I måndags var jag på djuraffären och införskaffade ett bättre och större terrarie åt våra två afrikaner. Nu bor de nästan kungligt i jämförelse med det lilla de huserade i innan.

De har båda två vuxit rejält den senaste månaden. Den stora är ungefär lika stor som min handflata nu och han älskar att bli kliad på halsen. 

 Vi har provat lite nya grönsaker och frukter för att variera kosten lite. De har bland annat fått smaka på Physalis som verkar falla dem i smaken...
Lägg märke till lillsnigel som kikar fram i bakgrunden. Lite busig minsann!

Lyckorus

Hela kroppen är fylld med ett härligt lyckorus! Har precis klickat hem mig själv!!! 

Jag har varit utan min favorit parfym i snart två år och nu äntligen har jag hittat den igen. Till superpris!  Den kostar egentligen 745 kronor och jag hittade den för bara 376 kronor på Glossme.se. 

Och...med en rabatt kod på 100 kronor från gratislandet.se så  betalade jag bara 276 kronor! Gissa om både jag och plånboken är glada! 




SopGubbe

Det är inte var dag man hittar en sån här fin skatt i sin soptunna.
Världens finaste sopgubbe!
I vanlig ordning så firas här fredag för fullt! Soffhäng & mys i väntan på att hämta Anna på skolan och att pappa ska komma hem. 
Trevlig fredag allihopa!

Värsta bytet

I söndags var maken min ute på höstens första jakt!

Hem kommer han med värsta bytet -Två styck Falukorv!
Hahaha

Överraskning i lådan

Älskade Sofia! Min fina dotter. Tack för den underbara överraskningen som kom i brevlådan idag. Mammahjärtat svämmar över av kärlek och stolthet.
Din fina omtanke fick bort lite av de mörka molnen... Tack älskade unge för din omtanke!


Välbehövligt

Ligger kvar i sängen och myser med Arvid. För att jag vill, kan och behöver!!!
 


Känsla i bild