enligt spansk tradition.
Fräs upp, blanda och ställ fram den rykande,
färgstarka tortillan på bordet!
Viva España!
Spansk potatistortilla
2 st Paprika gärna i olika färg | |
1 st Lök, små | |
400 g Potatis, kokt | |
150 g Parmaskinka, eller seranoskinka utan synligt fett | |
8 st Ägg | |
4 msk Parmesanost riven | |
1 msk Olivolja |
Tärna potatis coh paprikor i små tärningar, strimla löken tunt.
Riv skinkan i mindre bitar.
Vispa samman ägg och ost med 1 dl vatten, smaka av med salt och svartpeppar.
Hetta upp en stor stekpanna (har du ingen stor stekpanna så gör tortillan i två omgångar).
Häll i oljan och låt paprika och lök fräsa några minuter.
Lägg sedan i potatisen och låt det fräsa med ytterligare en minut.
Häll på äggsmeten och låt det steka.
Rör om och lyft grönsakerna så att tortillan stelnar jämt.
Den är klar när den stelnat men forfarande är lite krämig.
Strö på örter och skinka, servera genast.
Enkelt & lätt i dubbel bemärkelse!
Gud så gott det ser ut!
skrivenSitter på kontoret och är hungrig så jag nästan dreglar nu :)
Kram Åsa