Veckans goding!

Stuvad fänkål, en spännande och krämig smakupplevelse
trots valet av magra ingredienser.
En perfekt och billig vardags- eller festmåltid.


Lax med stuvad fänkål

150 g Lax
1 krm Citronpeppar
2 dl Lättmjölk 0,5%
1 bit Fänkål
’1 tsk Olja
1 st Potatis, kokt
1 st Tomat
1 stor Morot
1 msk Vetemjöl 

Krydda laxen och sätt in den i ugnen på 175 grader i ca 15 min.
Gör under tiden stuvningen.
Rör ut mjölet i lite mjölk till en redning och blanda därefter i resten av mjölken.
Dela fänkålen i bitar och fräs den mjuk i oljan.
Tillsätt mjölkblandningen, låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
Lägg till sist i den kokta potatisen.
Servera med morot skuren i stavar och klyftad tomat.

Receptet är för en portion.
En gudomligt god fiskrätt som hela familjen älskar!

Smaklig spis!


Kommentarer :

#1: Annica

mmmmm smarrigt!!!

skriven

Kommentera inlägget här :