Dagens rätt...




Apelsinkyckling med klyftisar

4 st Kycklingfilé
2 tsk Margarin flytande max 80%
1 tsk Salt
1 krm Peppar
1 liten Apelsin
2 dl Fraiche max 2%
4 dl Sockerärter
4 port Potatis
1 tsk Paprikapulver

  • Ugn 200-225 grader. Skala och klyfta ca 12 potatisar. Bred ut dem på bakpappersklädd form.

  • Krydda med peppar, salt och paprikapulver. Droppa över hälften av fettet. Sätt in i ugnen 30-35 minuter, vänd på dem med stekspade ett par gånger under tiden. Lägg kycklingfiléerna i en teflonform, skär ett par sneda skåror i varje. Pensla med resten av fettet, krydda med salt och peppar. Droppa över apelsinjuice med rivet apelsinskal. Ställ formen vid sidan av potatisen 20-25 minuter. Tag ut kycklingen. Höj temperaturen till 225 grader. Häll på fraiche (gärna smaksatt, franska örter) och gratinera 5-6 minuter. Stick med en köttnål i kycklingen, när vätskan som sipprar ut är klar är kycklingen färdig. Servera kycklingen med potatisklyftor, lätt kokta sockerärter och salladsgrönt.
    Superduper gott...




  • Kommentera inlägget här :