Hur gott som helst...



Jordgubbsbullar

1 pkt Jäst
1/2 dl Vatten
2 1/2 dl Fruktyoghurt lätt max 0,5%, jordgubbssmak
12 g Socker, 1 msk
1 st Ägg
3 dl Jordgubbar
2 msk Margarin flytande max 80%
6 dl Vetemjöl
2 bitar Choklad mörk


Sätt ugnen på 225 grader.
Lös upp jästen i vattnet som värms tillsammans med yoghurten till 37 grader.
Tillsätt socker, margarin och halva ägget. Arbeta in så mycket mjöl att det blir en smidig deg, spara lite till utbaket.
Jäs degen under handduk ca 30 minuter.
Tag upp och arbeta igenom den med lite extra mjöl om det behövs. Kavla ut till en stor kaka, ca 50x25 cm. Pensla ytan med resten av ägget. Skär eller sporra degen i 20 remsor, ca 2 1/2 cm x 25 cm.
Snurra ihop till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt att jäsa 30 minuter. Grädda 8-10 minuter. Låt svalna under handduk.
Sätt fina jordgubbar mitt på bullen. Smält och ringla chokladen över bullarna. Sikta eventuellt över lite florsocker.
De är godast nybakade.

Bara 1.5 points per bulle....
Fantastiskt!

Kommentarer :

#1: Amanda

Det där ska vi prova någon dag! Låter riktigt gott!

skriven
#2: Jenny

Oj va smarrigt det låter! Ska genast köpa hem ingredienser, perfekt att ha i frysen och bjuda på här hemma om man får främmande, om de går att frysa dvs..?



Så roligt det är att du också kör vv :) Kram Jenny

skriven
#3: ♥ MammaRussin

oj oj.. så gott...

i dessa fall kan jag ju sakna Viktväktandet isf för GI..;) kram

skriven
#4: attis

Hej vännen. Tassar in och önskar dej en härlig fredag.

Kramen

skriven
#5: Popprinsessan

Blev lite orolig när jag började läsa med tanke på vv. Men när jag insåg hur lite points det var så var jag tvungen att kopiera receptet :-)

skriven

Kommentera inlägget här :