Fryst hallon & marängtårta

Fryst hallon- och marängtårta


Fryst hallon- och marängtårta
12-16 bitar


4 äggvitor
1 tsk citronjuice
2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
200 g frysta hallon
1 dl kesella (10%)
2 äggulor
1 dl florsocker
1 ask färska hallon
2 lime (skalet)

Fryst hallon- och marängtårta

Gör så här
3-4 DAGAR FÖRE FESTEN:
1. Sätt ugnen på 150°C. Rita 2 rundlar på bakplåtspapper.
Använd en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, som mall.
2. Vispa äggvitor och citronjuice till hårt skum. Vispa ner socker, lite i taget.
 Bre ut smeten på rundlarna, men inte ända ut.
 Lämna ca 2 cm tillgodo - bottnarna flyter ut något.
3. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme.
Stäng av ugnen och låt dem stå kvar några timmar.
4. Vispa grädden hårt. Mixa hallon, kesella, äggulor och florsocker med stavmixer.
 Rör ner det i grädden.
5. Lägg en marängbotten i formen med löstagbar kant. Bre ut hallongrädden.
Lägg på den andra marängen. Frys tårtan.
6. När den är helt fryst kan man ta ut tårtan ur formen och förvara den i frysen
inslagen i folie till festdagen.

30 MINUTER FÖRE SERVERING:
Lägg tårtan på ett fat. Garnera med hallon och rivet limeskal.
Pudra över florsocker.

Fryst hallon- och marängtårta

Kommentarer :

#1: Louise i Gbg

Den där kanske jag skall prova på Ebbas släktkalas nästa helg. Jag är väldigt förtjust i både hallon & maräng! Är det svårt att lyckas med marängen?

Hoppas du får en härlig valborg. Skall ni se på cortègen?

Kram.

skriven
#2: Popprinsessan

Tycker att det är lite otrevligt att du lägger ut sådana otäcka saker på bloggen! ;-)

skriven

Kommentera inlägget här :